Skip to content

The backside.

I like taking photographs. I like it so much that I didn’t bother buying any of the books on the reading list for the course I’m taking. Whether it will be a problem or not I’ll have to wait and see when we have our first exam next Friday… *fingers crossed, guys*

IMG_2375
IMG_2396

Anyway. Like I said, I like taking photographs. I like it way more than editing them afterwards. I don’t even like WATCHING them afterwards. It’s hard to get in to the photographer-spirit, but after a couple of warm-up shots I’m good to go. But it could take several days before I look at what I’ve done. And when I finally do that and have to make an edit of what to keep and what to trash, and THEN start retouching them – oh god I get depressed just thinking about it.

IMG_4093
IMG_4136

So that’s basically the job of a photographer. Taking pictures is just 1/6 of the job and fun, the office-part is the most time consuming and boring part. Editing, retouching, organizing, evaluating, meetings and contact with clients…

When I become big and famous and rich, I’ll hire my own retoucher. I’m sick of this shit…

It took me SIX(!!!) hours to choose and edit 10 fucking pictures to send to my teacher. LNVKPDJVSRKLFJÅEORGÅOIH

2 Comments

  1. Hahah! Jeg ELSKER å se på bildene jeg har tatt. Men så er jeg så langt ifra å være fotograf som man kommer da, haha.

  2. Hvis jeg vet at jeg har tatt noen bilder som ble bra så er det lett å redigere dem. Bildene jeg tok på Datarock-konserten kunne jeg nesten ikke vente med å se og redigere. Men har jeg tatt 674 bilder så havner det i en mappe og blir glemt x) Synes redigering var mer gøy før når jeg prøvde ut flere forskjellige ting, nå gjør jeg bare det samme med alle bildene og jeg har blitt for lat til å lete etter nye ting å lære 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *